Báránypörkölt sütőzacskóban

Nyomtatóbarát változat
Báránypörkölt sütőzacskóban
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Birkahús ételek (felnőtt állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
2 fő részére
40 dkg bárányhús (darabolt, csontos)
1 db vöröshagyma
4 ek olívaolaj
só, bors
1 ek fűszerpaprika (csapott)
2 dl víz
2 főre
Elkészítés: 

Elkészítés

A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.

A vöröshagymát (esetleg aprítógépben) nagyon apróra szeleteljük, a zacskó aljába kanalazzuk. Rámérjük az olajat, sót, fűszereket és a zacskóban egy kanállal összekeverjük.

Rárakjuk a darabolt húst, majd ráöntjük a vizet is. 

A zacskó tetején egy szoros csomót kötünk, vagy ha van, elzárószalaggal lezárjuk, majd egy kicsit összerázogatjuk. A sütőzacskót a csomóval a tetején belehelyezzük egy tepsibe, majd csomó alatt egy ollóval nagyon kicsit bevágjuk, hogy szét ne durranjon sütés közben!

A sütőben 1 óra alatt a gázsütő 5-ös fokozatán készre sütjük, félidőben kicsit megmozgatjuk a zacskót.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh