Báránypaprikás galuskával

Nyomtatóbarát változat
Báránypaprikás galuskával
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
Hozzávalók 10 főre:
1,8 kg bárány apróhús
15 dkg zsír
15 dkg vöröshagyma
1,5 dkg fűszerpaprika
3 dkg só
25 dkg zöldpaprika
12 dkg paradicsom vagy 20 dkg lecsó
4,5 dl tejföl
5 dkg liszt
10 adag galuskaköret
Elkészítés: 

Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával és összekeverjük. Hozzáadjuk a bárány apróhúst, félig öntjük vízzel, sózzuk, rászórjuk a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot és közepes tűzön, 35-40 percet pároljuk. A majdnem puhára párolt báránypörköltet tejfölös habarással sűrítjük, és jól összeforraljuk. Szükség szerint egy kevés sóval utána ízesítjük. Forrón előmelegített tálra tálaljuk. Tetejére tejfölt és paprikaszínt locsolunk. Külön galuskaköretet adunk hozzá.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh