Bárányos táskák, mentás chimichurri mártogatóssal

Nyomtatóbarát változat
Bárányos táskák, mentás chimichurri mártogatóssal
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Desszertek
Hozzávalók 10 adaghoz
0,5 kg darált bárányhús
0,5 csokor medvehagyma felaprítva
1 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt koriander
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
3 ek búzadara (vagy zsemlemorzsa)
1 tojás+ 1 felvert tojás a kenéshez
1 citromból nyert citromhéj
3 csomag leveles tészta (friss, sütőpapírra tekert)
1 ek szezámmag és nagy szemű só a díszítéshez
Mártáshoz:
2 marék menta
2 marék petrezselyem
1 csipet chilipehely
2 gerezd fokhagyma
4 ek vörösborecet
8 ek olívaolaj
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. A töltelékhez az összes hozzávalót tegyük a robotgép táljába, majd a dagasztókarral alaposan dolgozzuk össze. A leveles tésztából vágjunk ki 3x3 cm-es négyszögeket. Mindegyik négyszögre tegyünk kb. 1 tk húst, kenjük meg a tészta széleit felvert tojással és formáljunk belőle háromszögeket, villával zárjuk le a széleit.

Rendezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük be a maradék felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal és sóval, majd mehet a sütőbe kb. 20 percre, amíg aranybarnára sül.

Közben készítsük el a mentás chimichurrit. Minden hozzávalót tegyük bele az aprítóba, és addig keverjük amíg aránylag homogén szószt kapunk.

A kisült táskákat pár percig pihentessük, utána a szószba mártogatva fogyasztjuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh