Bárányos gombaleves

Nyomtatóbarát változat
Bárányos gombaleves
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
30 dkg bárányhús
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet majoránna
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 gerezd fokhagyma
4 db leves kocka (marha)
1 üveg gomba (szeletelt)
1 kisdoboz tejföl (175 g)
3 dl főzőtejszínt
Elkészítés: 

Az olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, majd belerakjuk az összekockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Majd a liszttel megszórva együtt pirítjuk tovább. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot a tört fokhagymát, a gombát és az elkészített húslevest. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és kis lángon főzzük. A tejfölt, a tejszínt simára keverjük kevés forró lével és a főzési idő vége előtt pár perccel, belecsorgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk. 

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh