
Bárányos gombaleves

Az olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, majd belerakjuk az összekockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Majd a liszttel megszórva együtt pirítjuk tovább. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot a tört fokhagymát, a gombát és az elkészített húslevest. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és kis lángon főzzük. A tejfölt, a tejszínt simára keverjük kevés forró lével és a főzési idő vége előtt pár perccel, belecsorgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu