
Báránymáj bacon subában sült burgonyával és sült hagymával
Papp Gáborné Ho..., 2013.01.22.

Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje:
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa:
Sültek
Főételek
4 főre
1 db báránymáj (70-80 dkg)
30 dkg szeletelt bacon
3-4 gerezd fokhagyma
flekken fűszerkeverék
Elkészítés:
A báránymájat megtűzdeljük fokhagymával, majd fűszerezzük flekken fűszerkeverékkel. Végül alul-felül befedjük bacon-nel. Kb. 35-40 percig sütjük 180 fokon. Sültburgonyával és sülthagymával tálaljuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
© Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség - Minden jog fenntartva!
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu