Bárányhúsos vagdalt burgonyapürével

Nyomtatóbarát változat
Bárányhúsos vagdalt burgonyapürével
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók:
1 kg darált bárányhús
1 db tojás
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, frissen őrölt bors
2 szál zeller zöld
0,5 dl olaj
A körethez:
70 dkg tisztított burgonya
4 dkg vaj
Forró tej
Elkészítés: 

A darált bárányhúst keverő tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sóval, borssal, az aprított zeller zölddel fűszerezzük, és jól, összedolgozzuk, hogy egyneművé váljon.

Ezután 5-6 dekás darabokat veszünk belőle, vizes kézzel kigömbölygetjük, és hosszúkásra formázzuk.

Végül kicsit meglapítva grillen, vagy forró serpenyőben a kevés olajon pirosra sütjük.

A körethez a burgonyát kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyatörővel összetörjük. Most hozzáadjuk a puha vajat, majd annyi forró tejet öntünk bele, hogy krémes-lágy burgonyapürét kapjunk, és kézi habverővel könnyű-habosra keverjük.

Tálaláskor a burgonyapürét tányérra halmozzuk, és melléfektetjük a bárányhús. Paradicsommal, zöldpaprikával, zeller zölddel díszítjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh