Bárányhúsos sóskaleves

Nyomtatóbarát változat
Bárányhúsos sóskaleves
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
Hozzávalók 4 személyre:
60-70 dkg húsos báránycsont,
10 dkg sóska,
4 dkg rizs,
2 tojás sárgája,
2 dl tejföl
só,
bors
Elkészítés: 

A báránycsontokat enyhén sós, bő hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, a lángot
takarékra állítjuk, a leves habját szűrőkanállal leszedjük, és addig főzzük, míg a
hús leválik a csontról. Ha megfőtt, a levet átszűrjük, és újból felforraljuk. Hozzáadjuk
a megmosott rizst, a sóskát és a csontokról leszedett húst. Kevés borssal, és ha még
szükséges, sóval ízesítjük. Ha a rizs megfőtt, elzárjuk a lángot, majd a tojássárgájákat
kikavarjuk a tejföllel, kevés forró levessel és hozzáöntjük az ételhez.

A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh