
Bárányhúsos sóskaleves

A báránycsontokat enyhén sós, bő hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, a lángot
takarékra állítjuk, a leves habját szűrőkanállal leszedjük, és addig főzzük, míg a
hús leválik a csontról. Ha megfőtt, a levet átszűrjük, és újból felforraljuk. Hozzáadjuk
a megmosott rizst, a sóskát és a csontokról leszedett húst. Kevés borssal, és ha még
szükséges, sóval ízesítjük. Ha a rizs megfőtt, elzárjuk a lángot, majd a tojássárgájákat
kikavarjuk a tejföllel, kevés forró levessel és hozzáöntjük az ételhez.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu