Bárányhúsleves

Nyomtatóbarát változat
Bárányhúsleves
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
4 főre
1 kg báránylábszár
1 csomag leveszöldség
15 dkg cérnametélt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 fej gomba
bors
sáfrány
babérlevél
Elkészítés: 

A darabolt lábszárat megtisztítjuk, hideg vízben feltesszük főni és mikor felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségféléket, a hagymát, fokhagymát, a sáfrányt, babérlevelet, fűszerzzük és kb. 1 órát főzzük. A levest leszűrjük, a húst kicsontozzuk és a zöldségekkel, gombával együtt a levesbe visszatesszük. Sós vízben a cérnametéltet kifőzzük, a leveshez adjuk és forrón tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh