Báránygerinc

Nyomtatóbarát változat
Báránygerinc
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
4 főre
1 db báránygerinc (kb. 40 cm-es)
só ízlés szerint
12 vékony szelet szalonna
4 db vöröshagyma
kakukkfű ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 db babérlevél
2 dl fehérbor
Elkészítés: 

A báránygerincet besózzuk majd a fele mennyiség vékony csíkokra vágott
szalonnával megtűzdeljük. Egy tepsibe tesszük a szalonnaszeletek másik felét,
a reszelt vöröshagymát, kakukkfüvet, borsot, babérlevelet és a fehérbort.
Ráhelyezzük a bárányt és sütőben, kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh