BÁRÁNYCSÍKOK MATYÓ MÓDRA

Nyomtatóbarát változat
BÁRÁNYCSÍKOK MATYÓ MÓDRA
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók:
1 kg báránylapocka vagy comb
40 dkg vöröshagyma
25 dkg juhtúró
50 dkg gomba
30 dkg paradicsom
3 db babérlevél
3 szál friss rozmaring
1 dl étolaj
1 dl tejföl
só, bors, ízlés szerint
Elkészítés: 

A kockára vágott hagymát serpenyőben üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, a babérlevelet, majd a csíkokra vágott bárányhúst. Sózzuk, borsozzuk, majd a szeletelt gombával készre pároljuk. Miután kész, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, majd a juhtúrót és összekeverjük. Köretként tolltésztával tálaljuk, majd a tetejét tejföllel meglocsoljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh