
Bárányborda pikáns szószban

A felszeletelt báránybordát sóval, borssal fűszerezzük, majd 2-3 órát állni hagyjuk. A húst lisztben megforgatjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd félretesszük. Az átszűrt pecsenyeolajban dinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, majd kevés só, köménymag és babérlevél hozzáadásával tovább dinszteljük rövid ideig. Az elősütött húst hozzáadjuk, majd kb. 2 dl vízzel, Erős Pistával és pirospaprikával készre főzzük. Végül rozmaringos, tejfölös, mustáros habarással ízesítjük. Nokedlivel tálaljuk.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu