Bárányborda pikáns szószban

Nyomtatóbarát változat
Bárányborda pikáns szószban
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Raguk, pörköltek
Főételek
2 főre
50 dkg bárányborda
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
csipetnyi rozmaring
4-5 babérlevél
2 kávéskanálnyi köménymag
2-3 dkg pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek mustár
2 dl étolaj
4 dkg liszt
1 kiskanál Erős Pista
Elkészítés: 

A felszeletelt báránybordát sóval, borssal fűszerezzük, majd 2-3 órát állni hagyjuk. A húst lisztben megforgatjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd félretesszük. Az átszűrt pecsenyeolajban dinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát, majd kevés só, köménymag és babérlevél hozzáadásával tovább dinszteljük rövid ideig. Az elősütött húst hozzáadjuk, majd kb. 2 dl vízzel, Erős Pistával és pirospaprikával készre főzzük. Végül rozmaringos, tejfölös, mustáros habarással ízesítjük. Nokedlivel tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh