
Bárányborda kelbimbós-gombás körettel

4 evőkanál olívaolajból, a paprikakrémből, a zúzott fokhagymából, apróra vágott
rozmaringból, sóból, borsból páclevet készítünk, és a bárányborda szeleteket beleforgatva
ebben hagyjuk állni egy éjszakát. A félbevágott kelbimbókat és a gombákat
sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 deci vízzel, majd kicsit roppanósra pároljuk. Tálalás
előtt 2 evőkanál közepesen forró olívaolajra szedjük és átforgatjuk. A pácolt húsokat oldalanként 5-6 percig grillezzük, és a gombás-kelbimbós körettel tálaljuk.
A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu