Bárányborda kelbimbós-gombás körettel

Nyomtatóbarát változat
Bárányborda kelbimbós-gombás körettel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók 4 személyre:
6 evőkanál olívaolaj,
1 kiskanál paprikakrém,
8 gerezd fokhagyma,
1 csokor rozmaring,
só,
bors,
80 dkg bárányborda,
20 db kelbimbó,
40 dkg csiperkegomba
Elkészítés: 

4 evőkanál olívaolajból, a paprikakrémből, a zúzott fokhagymából, apróra vágott
rozmaringból, sóból, borsból páclevet készítünk, és a bárányborda szeleteket beleforgatva
ebben hagyjuk állni egy éjszakát. A félbevágott kelbimbókat és a gombákat
sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 deci vízzel, majd kicsit roppanósra pároljuk. Tálalás
előtt 2 evőkanál közepesen forró olívaolajra szedjük és átforgatjuk. A pácolt húsokat oldalanként 5-6 percig grillezzük, és a gombás-kelbimbós körettel tálaljuk.

A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh