BÁRÁNY ROLÁD

Nyomtatóbarát változat
BÁRÁNY ROLÁD
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók:
80 dkg szeletelt báránycomb
40 dkg darált bárányhús
30 dkg édes sajt
1 tojás
30 dkg vaj
1 dl olívaolaj
fél l száraz fehér bor
ízlés szerit só, bors, zsálya, szerecsendió
Elkészítés: 

A szeletelt báránycombot kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük friss zsályalevéllel. A darált bárányhúshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a szerecsendiót, a reszelt sajtot és meglocsoljuk kevés olíva olajjal. Összedolgozzuk, és ezt töltjük a bárányszeletbe. A roládot lisztezzük és vajon kérget sütünk rá. Felöntjük fehér borral és fedő alatt készre pároljuk. Köretként friss rukkola salátát tálalunk hozzá.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh