Bárány húsgombóc leves zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat
Bárány húsgombóc leves zöldségekkel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
4 fő részére
45 dkg sovány bárányhús (10% zsír), darálva
1 evőkanál frissen apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál frissen apróra vágott menta
2 gerezd fokhagyma, hámozott és zúzott
só és frissen őrölt fekete bors
0,5 dl olívaolaj
1,2 l jó, forró zöldségleves/húsleves
2 dl fehérbor (száraz) vagy almalé friss kakukkfű levél
20 dkg bébi répa, kaparva és félbe vágva, ha nagy
20 dkg gyöngyhagyma vagy hagyma, hámozott
2 kis póréhagyma, finoman szeletelve
20 dkg zöldborsó
10 dkg bébi spenótlevél
Elkészítés: 

Helyezzük a darált húst egy nagy tálba a fűszerekkel és a fokhagymával. Keverjük össze és készítsünk vizes kézzel, 20-24 kis húsgombócot. Az olajat nagy tapadásmentes edényben melegítsük fel és süssük a húsgombócokat 3-4 percig, amíg barnák lesznek. Adjuk hozzá az zöldség-/húslevest, a bort, a kakukkfüvet, a sárgarépát és a hagymát. Forraljuk fel, és közepes tűzön 15-20 percig pároljuk.Időnként, szükség esetén keverjük meg. Adjuk hozzá a póréhagymát és főzzük további 3-4 percig. Adjuk hozzá a borsót, és főzzük további 2 percig, amíg a zöldségek meg nem főttek. Kapcsoljuk ki a főzőlapot, és adjuk hozzá a spenótot. Bőséges ropogós kenyérrel tálaljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh
Hegedűs Józsefné
6043 Kunbaracs, Kákás tanya 329
Honlap: 
+36 30/2660-204 Magyar merinó juh