
Babos báránycomb

A babot a főzést megelőző este átválogatjuk, majd bő hideg vízbe áztatjuk. A báránycombot 1 kiskanál sóval és 1 mokkáskanál borssal bedörzsöljük, eredeti formájára visszahajtjuk, és zsineggel átkötözzük.
Ezután egy lábasban a megforrósított olajban körös-körül megpirítjuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a többit kockákra vágjuk, a hús köré szórjuk, és rövid ideig együtt pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel fűszerezzük, kissé megborsozzuk, és egy csapott kiskanál sóval ízesítjük. 5 deci vizet öntünk rá, lefedjük, és kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
Közben a leszűrt babot tiszta vízben feltesszük főni, kissé megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk. Úgy 40 perc alatt puhára főzzük.
Ha a hús kész, a lábasból kiemeljük, visszamaradó levét merülőmixerrel pépesítjük vagy áttörjük. A paradicsompürét, a bort meg a cukrot hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, végül a lecsöpögtetett babot is beleforgatjuk.
A báránycombot – miután a zsineget lefejtettük róla – fölszeleteljük, és a zöldséges-boros babbal körítjük.
Recepthez kapcsolódó termelők
Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:
![]() |
Cím | Telefonszám | Fajták |
---|---|---|---|
Apró Mihály | 29/350-160; 30/473-2286 | Magyar merinó juh | |
Hegedűs Józsefné | +36 30/2660-204 | Magyar merinó juh |
Kérjük, a fenti listában szereplő termelők személyes megkeresése előtt érdeklődjön a rendelkezésre álló készletekről a termelő adatlapján feltüntetett telefonon vagy e-mailben.
Belépés
Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség
Cím: 1134 Budapest, Lőportár utca 16.
Levelezési cím: 1242 Budapest Pf. 365.
Telefon: (+36-1) 412-50-30
Fax: (+36-1) 412-50-31
E-mail: iroda [at] mjksz [dot] hu