Bárányhúsos szalonnás töltött káposzta

Kurucsai Annamária,
Bárányhúsos szalonnás töltött káposzta
A káposzta torzsáját bemetsszük, majd egy fazékban feltesszük főni sós, borsos vízben, a  babérlevéllel együtt. Ahogy egyszer felforrt lefedjük és minimum lángon még vagy háromnegyed órán át puhára főzzük, majd hűlni hagyjuk. Mikor eléggé lehűlt, a torzsát kifordítjuk az aljáról és...
» Tovább

Görög bárány húsgombóc fokhagymás joghurttal

Kurucsai Annamária,
Görög bárány húsgombóc fokhagymás joghurttal
Előmelegítjük a sütőt 220 ºC/ légkeveréses 200 ºC/gáztűzhely esetén 7-esre. Felvágjuk a cukkinit kockára. Meghámozzuk a lilahagymákat, majd az egyiket lereszeljük, míg a másikat gerezdekre vágjuk. Felkarikázzuk a krumplit (a héja maradhat) kb. 1 cm vastagságúra. Egy tálba tesszük a...
» Tovább

Juhtúrós pizza

Kurucsai Annamária,
Juhtúrós pizza
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb...
» Tovább

Joghurtban pácolt bárány kebab

Kurucsai Annamária,
Joghurtban pácolt bárány kebab
A joghurthoz először hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet. Majd hozzáadjuk a sót, a felaprított rozmatingot és a borsot is. Keverjük össze alaposan. A báránycombot pucoljuk meg és aprítsuk 2x2, vagy 3x3 cm-es darabokra. Tegyük és alaposan forgassuk meg a húst, a joghurtos pácba...
» Tovább

Bárány húsgombóc leves zöldségekkel

Kurucsai Annamária,
Bárány húsgombóc leves zöldségekkel
Helyezzük a darált húst egy nagy tálba a fűszerekkel és a fokhagymával. Keverjük össze és készítsünk vizes kézzel, 20-24 kis húsgombócot. Az olajat nagy tapadásmentes edényben melegítsük fel és süssük a húsgombócokat 3-4 percig, amíg barnák lesznek. Adjuk hozzá az zöldség-/húslevest, a bort, a...
» Tovább

Kapros-tejszínes bárányraguleves

Kurucsai Annamária,
Kapros-tejszínes bárányraguleves
A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, a hússal együtt pirítjuk, felöntjük 1 dl jó minőségű, száraz...
» Tovább

Mézes-rozmaringos-báránysült

Kurucsai Annamária,
Mézes-rozmaringos-báránysült
Elkészítjük a páclevet. A bort a mézzel, a fokhagymagerezdekkel (6 db, fokhagymanyomón átnyomva) és a fűszerekkel összekeverjük, teszünk bele néhány rozmaringágat. Beletesszük a húst. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük a pácból, éles késsel szétnyitjuk, teszünk rá még zúzott...
» Tovább

Bárányos gombaleves

Kurucsai Annamária,
Bárányos gombaleves
Az olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, majd belerakjuk az összekockázott húst és fehéredésig pirítjuk. Majd a liszttel megszórva együtt pirítjuk tovább. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, a sűrített paradicsomot a tört fokhagymát, a gombát és az elkészített húslevest....
» Tovább

Báránygerinc

Kurucsai Annamária,
Báránygerinc
A báránygerincet besózzuk majd a fele mennyiség vékony csíkokra vágottszalonnával megtűzdeljük. Egy tepsibe tesszük a szalonnaszeletek másik felét,a reszelt vöröshagymát, kakukkfüvet, borsot, babérlevelet és a fehérbort.Ráhelyezzük a bárányt és sütőben, kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
» Tovább

Medvehagymás-juhtúrós tekercs

Sándor Krisztina,
Medvehagymás-juhtúrós tekercs
A tejet meglangyosítjuk és kb. 1 dl-nyibe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felhabosodik.A maradék tejet a többi hozzávalóval együtt egy nagy tálba tesszük, és a felhabosodott élesztővel együtt robotgép dagasztó karjával (vagy kézzel) sima tésztává...
» Tovább