Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje:
Juhtúróból készült ételek
Juh
Étel típusa:
Egytálételek
Főételek
Speciális ételek:
Vegetáriánus étel
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb héjában főtt burgonya
20 dkg friss spenót
2 gerzd fokhagyma
10 dkg juhtúró
1 tojás
5 dkg vaj
só
bors
Elkészítés:
Meghámozzuk és kettévágjuk a főtt krumplikat. A belsejüket egy kicsi éles kés vagy egy karalábévájó segítségével kikaparjuk, félretesszük. A megtisztított, megmosott, lecsöpögtetett parajt kevés vajon megfonnyasztjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, a juhtúróval, meg a kivájt, apróra összevágott burgonyadarabokkal. Pár percig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Visszatöltjük az előkészített burgonyacsónakokba. Egy kisebb tepsit kikenünk a megmaradt vajjal, beleültetjük a megtöltött krumplikat, és 180-200 °C-os forró sütőben jól átpirítjuk.