Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje:
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa:
Levesek
4 fő részére
45 dkg sovány bárányhús (10% zsír), darálva
1 evőkanál frissen apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál frissen apróra vágott menta
2 gerezd fokhagyma, hámozott és zúzott
só és frissen őrölt fekete bors
0,5 dl olívaolaj
1,2 l jó, forró zöldségleves/húsleves
2 dl fehérbor (száraz) vagy almalé friss kakukkfű levél
20 dkg bébi répa, kaparva és félbe vágva, ha nagy
20 dkg gyöngyhagyma vagy hagyma, hámozott
2 kis póréhagyma, finoman szeletelve
20 dkg zöldborsó
10 dkg bébi spenótlevél
Elkészítés:
Helyezzük a darált húst egy nagy tálba a fűszerekkel és a fokhagymával. Keverjük össze és készítsünk vizes kézzel, 20-24 kis húsgombócot. Az olajat nagy tapadásmentes edényben melegítsük fel és süssük a húsgombócokat 3-4 percig, amíg barnák lesznek. Adjuk hozzá az zöldség-/húslevest, a bort, a kakukkfüvet, a sárgarépát és a hagymát. Forraljuk fel, és közepes tűzön 15-20 percig pároljuk.Időnként, szükség esetén keverjük meg. Adjuk hozzá a póréhagymát és főzzük további 3-4 percig. Adjuk hozzá a borsót, és főzzük további 2 percig, amíg a zöldségek meg nem főttek. Kapcsoljuk ki a főzőlapot, és adjuk hozzá a spenótot. Bőséges ropogós kenyérrel tálaljuk.