berbécscsorba

Hozzávalók (8 személyre):

  • 1,1 kg berbécshús (birkahús)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 1 dl paradicsompüré
  • 25 dkg zellergumó
  • 25 dkg húsos paprika
  • 50 dkg piros paradicsom
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg fehér káposzta
  • 10 dkg száraztészta
  • 1 csokor petrezselyem
  • savanyú káposzta leve
Elkészítés

A húst kb. 2x2 centis kockákra feldaraboljuk, leforrázzuk és megmossuk. Hideg sós vízben főni tesszük, két-három lobbantás után habot enged. Mikor a hús szinte megfőtt, hozzátesszük a szintén kockákra darabolt zöldségeket és az apróra vágott hagymát. A száraztésztát akkor tesszük bele, mikor a zöldség már szinte félig megfőtt, - káposztalével savanyítjuk (melyet előzőleg felfőztünk és sűrű szitán átengedtünk). Elkészítjük a zsírban megpirított paradicsompürét és a csorbára öntjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.