Hozzávalók (8 személyre):
- 1,1 kg berbécshús (birkahús)
- 20 dkg sárgarépa
- 25 dkg vöröshagyma
- 1 dl paradicsompüré
- 25 dkg zellergumó
- 25 dkg húsos paprika
- 50 dkg piros paradicsom
- 10 dkg zsír
- 20 dkg fehér káposzta
- 10 dkg száraztészta
- 1 csokor petrezselyem
- só
- savanyú káposzta leve
Elkészítés
A húst kb. 2x2 centis kockákra feldaraboljuk, leforrázzuk és megmossuk. Hideg sós vízben főni tesszük, két-három lobbantás után habot enged. Mikor a hús szinte megfőtt, hozzátesszük a szintén kockákra darabolt zöldségeket és az apróra vágott hagymát. A száraztésztát akkor tesszük bele, mikor a zöldség már szinte félig megfőtt, - káposztalével savanyítjuk (melyet előzőleg felfőztünk és sűrű szitán átengedtünk). Elkészítjük a zsírban megpirított paradicsompürét és a csorbára öntjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.