TÁRSADALMI EGYEZTETÉS-„ÁLLATTARTÓ TELEPEK FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA”

Nyomtatóbarát változat
TÁRSADALMI EGYEZTETÉS-„ÁLLATTARTÓ TELEPEK FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA”

Elindult az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című (VP2-4.1.1.-20 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2020. augusztus 1. napjáig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A Kormány az Európai Unióval megkötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az állattartó gazdaságok versenyképességének javítását. A cél elérését a Kormány az állattartást és/vagy tenyésztést folyató mezőgazdasági termelők együttműködésével tervezi megvalósítani a jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén. Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket az 1., és a 2. célterületekre vonatkozóan 100 millió Ft és 2 milliárd Ft közötti, a 3. célterületre vonatkozóan 50 millió Ft és 2 milliárd Ft közötti, a 4. és 5. célterületekre vonatkozóan 5 millió Ft és 2 milliárd Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek megítélt támogatási összeg maximum 50%-ának megfelelő előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtók az együttműködés keretében vállalják, hogy:

  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak a Partnerségi Megállapodásban foglalt célok eléréséhez;
  • a vállalkozáson belüli foglalkoztatotti létszámot fenntartják;
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

Forrás: MÁSZ