OMÉK - 2017. szeptember 20-24.

Nyomtatóbarát változat
OMÉK - 2017. szeptember 20-24.

Az OMÉK célja, hogy a magyar vidék legjavát, a minőségi élelmiszereket, pálinkakiválóságokat, kézművestermékeket, biotermékeket bemutassák, illetve a magyar mezőgazdaság teljes spektruma felvonuljon az állattenyésztéstől kezdve, a gépgyártáson, növénytermesztésen keresztül, a feldolgozóiparon át, az őshonos állatokig.

A kiállítás a termelők, kereskedők és a fogyasztók közti kapcsolatok erősítését is szolgálja, bemutatja a vidék értékeit.

Vendégország Japán lesz, amely gasztronómiában, kereskedelmi kapcsolatokban, kulturális és művelődési vonatkozásokban kiemelt partnere és Európán kívül a legnagyobb export célországa hazánknak. Japánban nagyon népszerűek a sertés- és mangalicatermékek, továbbá a szürkemarha, kacsa- és libahús iránt is van érdeklődés. A szigetországban a magyar borokat nagyon kedvelik, szinte minden minőségi üzletben megtalálhatóak.

Az OMÉK-nak több irányú célja van, a magyar mezőgazdaság erősítése, a termékek bemutatása, a tudatos fogyasztói magatartás elősegítése, családi gazdaságok fejlődésének bemutatása. Fontos cél, hogy minél több hazai előállítási termék legyen a hazai piacon, biotermékek, védjegyezett termékek.

Részletekwww.omek2017.hu honlapon.

Helyszín, időpont:

78. OMÉK helyszíne: Hungexpo Budapesti Vásárközpont és Kincsem Park

Cím: 1101 Budapest, Albertirsai út 10.

A rendezvény ideje: 2017. szeptember 20-24.

 

Kapcsolódó anyagok: