NAK Piactér - Tájékoztató a programról és a bejelentkezés menetéről

Nyomtatóbarát változat
NAK Piactér - Tájékoztató a programról és a bejelentkezés menetéről

A járványhelyzet miatt a termelők hagyományos értékesítési lehetőségei beszűkültek, a korlátozó intézkedések következtében kiesett a HORECA szektor, a nyitva lévő piacok forgalma is jelentősen visszaesett. Mindeközben a megbízható helyi élelmiszer a fogyasztói figyelem középpontjába került.


A NAK Piactér elnevezésű, B2B (business to business) online üzleti platform az élelmiszert előállító termelők és a kereskedők közötti kapcsolatfelvételt teszi lehetővé. Tekintve, hogy a platform célja a vállalkozói szintek összekapcsolása, a felületre elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik kereskedelmi mennyiségű élelmiszertermékekkel rendelkeznek. A keresőfelületen való megjelenéshez, illetve az ahhoz való hozzáféréshez bejelentkezésre van szükség.


• A bejelentkezés során a termelő/előállító megadhatja, hogy milyen termékekkel, milyen kiszerelésben, mekkora mennyiségben, milyen rendszerességgel stb. rendelkezik.
• A bejelentkezést követően az előállító bekerül a Piactér nyilvántartásába, valamint különböző szűrési feltételek alapján kereshetővé válik.
• A keresőfelületet a kereskedők/felvásárlók kizárólag bejelentkezést követően érhetik el.
• A bejelentkezett kereskedők, szintén bekerülnek a Piactér nyilvántartásába, továbbá egy listában elérhetővé válik a nevük az előállítók számára.

Az online felület indulásával a korábban Elő-Piactér néven indított program, amely során e-mailben volt lehetőségük mind az előállítóknak, mind a kereskedőknek jelentkezni, lezárult. A piacter [at] nak [dot] hu e-mail címre beérkezett jelentkezéseket a NAK feldolgozta, a továbbiakban kizárólag az online felületen van lehetőség a jelentkezésre, az alábbiak szerint:

• Az online felület a www.piacter.nak.hu linken keresztül érhető el, a felületre a kamarai azonosító és jelszó megadásával lehet bejelentkezni.

A részletekről csatolt anyagunkban olvashat. 

Forrás: NAK

Kapcsolódó anyagok: