Munkavégzés a járvány idején

Nyomtatóbarát változat

Tisztelt Juh- és Kecsketenyésztők!

A járványhelyzetben a Kormány által meghatározott keretek között, az előírások betartásával, törekszünk a Szövetség működőképességét fenntartani azért, hogy a feladatainkat az ágazat érdekében elvégezhessük. A szövetségi élettel és tenyészállatokkal kapcsolatos szakmai rendezvényeinket továbbra sem tarthatjuk meg, csak akkor rendezünk kiállítást és egyéb programot, ha biztonsággal tehetjük.

Kérjük, hogy a járványhelyzet idején telefonon folyamatosan tartson kapcsolatot instruktorával, régióvezetőjével és amennyiben szükséges a Szövetség központi munkatársaival.

A tenyésztési program végrehajtása során is törekszünk minden kötelezettségünknek eleget tenni, de kérjük, hogy előre egyeztessen telefonon vagy elektronikusan az illetékes munkatársunkkal a konkrét feladatok elvégzéséről. Igyekszünk mindent úgy megoldani, hogy a legkevesebb személyes kapcsolatra kerüljön sor, de a feladat végrehajtása ne szenvedjen csorbát. Ez mindannyiunk közös érdeke.
A járványhelyzet időszakában a munkákat úgy kell szervezni, hogy csak a legszükségesebb személyes érintkezésre kerüljön sor.

Ennek megfelelően a termékenyítési, a hárem, az ellési, a választási súlymérési, a kiesési, a befejéssel kapcsolatos és nyírótömeg felvételezési adatokat az előírt nyomtatványokon a tenyésztő is felvételezheti és postai úton vagy elektronikusan megküldheti instruktorának, a járványügyi helyzet idején.

Természetesen a hatóság részére történő tenyésztési események bejelentése továbbra is kötelező, így kérjük a tenyésztőket, hogy ezeket a Tenyésztési Program előírásai szerint jelentsék az instruktornak.

Az éves- és növendékkori tenyészállat minősítések elvégzése során viszont az instruktor és/vagy a régióvezető személyes közreműködésére is szükség van (növendékkori súlymérés, továbbtartásra meghagyott állat jelölés, éveskori súlymérés, tenyészállat küllemi bírálat, fürtmintavétel, fürtmagasság mérés, surlókór mintavétel). Amennyiben az éveskori minősítés a járványügyi helyzet miatt elmarad, azt a régióvezető jegyzőkönyvezze le, és amikor erre lehetőség nyílik, a leghamarabbi időpontban pótolni kell.

Kísérjék figyelemmel a honlapunkon megjelenő híreket, információkat különösen ebben a járványügyi helyzet időszakában. A tagjainkat ezen kívül közvetlenül sms-ben, email-ban is folyamatosan tájékoztatjuk a legszükségesebb tudnivalókról.

Kérjük, hogy a tenyésztési munka kapcsán felmerült gondjaikról, problémáikról tájékoztassanak bennünket.