Megkezdődött a tenyészkosok és tenyészbakok tenyésztésbe állítására irányuló támogatások kifizetése

Nyomtatóbarát változat
Megkezdődött a tenyészkosok és tenyészbakok tenyésztésbe állítására irányuló támogatások kifizetése

A tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI.29.) FM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénybevételére jogosult az a bejelentett tenyészettel rendelkező állattartó, aki április 1-jétől április 30-áig terjedő támogatási időszakban a tenyésztő szervezet törzskönyvében nyilvántartott legalább egy tenyészkost, illetve egy tenyészbakot tenyésztésbe állított.

A Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) a benyújtott, összesen 1709 db kérelem kapcsán már 2018. június 12-én megkezdte a támogatások kifizetését és a mai napig a kérelmek mintegy 75 %-ára hozott döntés alapján 183 millió Ft támogatási összeg kifizetéséről döntött. A Kincstár – a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján – a támogatás végösszegének kiszámításakor az ügyfél rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keretét is figyelembe vette. A jóváhagyott támogatási összegek folyósítása – az állattartók ügyfél-nyilvántartási rendszerben rögzített fizetési számlájára – folyamatos. A még folyamatban lévő bírálatok alapján az elkövetkezendő napokban további, közel 67 millió forint összegű támogatás utalására számíthatnak a gazdálkodók.  

Forrás: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/-/megkezdodott-a-tenyeszkosok-es-tenyeszbakok-tenyesztesbe-allitasara-iranyulo-tamogatasok-kifizete-1