Megjelent a Natura 2000 pályázati Felhívás

Nyomtatóbarát változat

Megjelent a "Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések" című pályázati Felhívás.

A Felhívás kódszáma: VP4-12.1.1.-16

A Natura 2000 hálózat az Európai Unió által létrehozott európai ökológiai hálózat, amely a közösségi jelentőségű természetes élőhelytípusok, vadon élő állat- és növényfajok védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását és hozzájárul kedvező természetvédelmi helyzetük fenntartásához, illetve helyreállításához. Hazánkban a Natura hálózat gyep hasznosítású területeire a 269/2007. (X. 18.) Korm. rendelet a Natura 2000 gyepterületek fenntartásának földhasználati szabályairól (a továbbiakban: Natura földhasználati rendelet) értelmében speciális földhasználati előírások vonatkoznak, melyek betartása többletköltséget, illetve bevételkiesést jelentenek a gazdálkodók számára.

A  támogatás célja fenti jogszabályi előírások betartásából származó többletköltség, valamint bevételkiesés kompenzációja a gazdálkodók számára.

A Támogatást igénylő a Felhívásban meghatározott feltételek alapján minden évben egységes kérelmet nyújthat be. A támogatási kérelem egyúttal kifizetési igénylésnek is minősül.
A benyújtás időszak az első évben 2016. március 16 - június 9. között tart.

A Felhívás teljes anyaga IDE KATTINTVA érhető el a Széchenyi 2020 oldalon.