Kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás

Nyomtatóbarát változat
Kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás

kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra mintegy 680 millió forintot csoportosított át a tárca, melynek célja a juh- és kecskeágazat helyzetbe hozása.A támogatásról az érintett tejtermelőknek levelet küldtünk ki. A részleteket a csatolt levélben illetve a felhívásban olvashatják. 

Beadási határidő: 2018. december 1-21. között

https://www.palyazat.gov.hu/vp3-1411-18-a-tejgazat-szerkezettalaktst-ksr-llatjlti-tmogats-

A rendelkezésre álló vidékfejlesztési források mentén, összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új pályázati felhívást jelentetett meg az Agrárminisztérium. A pályázati lehetőségek az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakításának támogatását szolgálják.

Az Államkincstár tájékoztatása szerint a  támogatási kérelem benyújtó felülete 2018.12.01 napján elindult, a támogatási kérelem benyújtásához készített kitöltési útmutató az alábbi linken érhető el:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/3101643/tajekoztatok/vp3-14-1-1-18-a-tejagazat-szerkezetatalakitasat-kisero-allatjoleti-tamogatas-kiskerodzok-kitoltesi-utmutato

A most megjelent felhívások közül újabb, mintegy 12 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással számolhatnak az ökológiai gazdálkodást folytatók. 2016-ban ezen a területen már születtek támogatói döntések, akkor az Irányító Hatóság közel 2200 kérelmet támogatott, 62 milliárd forint összegben.

Ökológiai gazdálkodásra vonatkozó támogatás: Beadási határidő: 2018. december 1-21. között
https://www.palyazat.gov.hu/vp4-111-112-18-kolgiai-gazdlkodsra-trtn-ttrs-kolgiai-gazdlkods-fenntartsa-1

(AM Sajtóiroda)

Kapcsolódó anyagok: