December 21-ig lehet meghosszabbítani az őshonos, az AKG és az ökológiai programok kötelezettségvállalási időszakát

Nyomtatóbarát változat
December 21-ig lehet meghosszabbítani az őshonos, az AKG és az ökológiai programok kötelezettségvállalási időszakát

2020.november 25-én megjelent a VP Őshonos pályázathoz kapcsolódó pályázati felhívás módosítás. FONTOS, hogy a módosítás pontos szövegét olvassák el, mely az alábbi honlapon érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/vp-4-1021-15-a-vdett-shonos-s-veszlyeztetett-mezgazdasgi-llatfajtk-genetikai-llomnynak-in-situ-megrzse#

A módosítás főbb elemei:

  • Hosszabbítási kérelem benyújtásának részletei
  • Kiesés-pótlás benyújtás szabályainak pontosítása

A döntés értelmében a 2016-ban támogatási kérelmet benyújtók esetében lehetőség van a kötelezettségvállalási időszak 5 évről 6 évre, 2021. december 31-ig történő meghosszabbítására. 

A Kedvezményezettek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását a Magyar Államkincstár (MÁK) által rendszeresített és az által közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhetik.

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására vonatkozó kérelem benyújtására

2020. november 23-tól 2020. december 21-ig

terjedő időszakban van lehetőség. A benyújtási időszak módosítása dec. 21-re azért történt, mert dec. 20. vasárnapra esik:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/fooldal/-/content/VLfqQiCLy40T/december-21-ig-nyujthatoak-be-a-vp-oshonos-in-situ-intezkedes-eseteben-a-hosszabbitasi-kerelmek/maximized

Ugyancsak meghosszabbodott az AKG illetve az Ökológiai Programok benyújtási időszaka is.

A kérelem benyújtásának elmaradását úgy kell tekinteni, hogy a Kedvezményezett nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével!

A hosszabbítási kérelemhez kapcsolódó benyújtó felület már rendelkezésre áll, az alábbi linken elérhető a kitöltési útmutatóhttps://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/794233/tajekoztatok/hosszabbitasi-kerelem-benyujtasa

A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem ‒ a MÁK által közzétett formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával ‒ 2021. január 15-ig visszavonható.

A támogatást igénylő amennyiben él a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy a projekttel kapcsolatosan az utolsó évi kifizetés igénylésére 2022-ben van lehetősége, mely jogvesztő határidő!

Amennyiben kérdés merül fel a kérelem beadásával kapcsolatban, keresse Sándor Krisztinát (30/360-2953).

Forrás: Borovka Zsuzsa, NAK

Kép forrása: Balogh Tibor, MJKSZ