Benyújthatóak az egységes kérelmek

Nyomtatóbarát változat
Benyújthatóak az egységes kérelmek

2018. április 3-án megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete.

2018-ban minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni az egységes kérelem keretében.

A VP Őshonos állatok in situ tartása 2017. évi kifizetési kérelmet az egységes kérelem részeként, elektronikusan, ügyfélkapun keresztül kell benyújtani a Magyar Államkincstár erre rendszeresített elektronikus felületén. Azoknak az ügyfeleknek kell benyújtani, akik 2016. február 1. és 29. között vagy 2017. február 1. és 28. között adták be támogatási kérelmüket. Kifizetési igénylést az nyújthat be, aki támogatói okirattal rendelkezik, aki támogatási kérelmet nyújtott be, de támogatási kérelme az egységes kérelem benyújtásáig nem került elbírálásra, vagy aki a kötelezettségátadásra irányuló kérelemben a kötelezettség átvevőjeként szerepel, de jogerős támogatási döntéssel még nem rendelkezik. Utóbbi esetben is a valóságnak megfelelően kell a kifizetési igénylést benyújtani.

 

A kifizetési kérelmet évente az ! A jogcímigénylés feltétele, hogy a Támogatás/kifizetési igények adatblokkban a VP Őshonos állatok in situ támogatása előtt lévő jelölőnégyzet be legyen jelölve.

 

Az ügyfelek számára 2018. április 3. és 2018. május 15. közötti időszak áll rendelkezésre, hogy támogatáscsökkentés nélkül nyújthassák be kérelmüket.

A 2018. május 16. és június 11. között benyújtott kérelmek esetén a támogatási összeg kapcsán munkanaponként 1% késedelmi szankciót kell alkalmaznia a Magyar Államkincstárnak (továbbiakban: Kincstár).

2018. június 11-ét követően benyújtott egységes kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a Kincstár.

A már 2018. május 15-ig benyújtott egységes kérelmet késedelmi szankció nélkül 2018. május 31-ig adatváltozás keretében lehet módosítani.

A gazdálkodók érdekében a Kincstár  2018-ban is alkalmazza az előzetes ellenőrzés jogintézményét. Ennek keretében az egységes támogatási kérelmek május 15-i, szankciómentes beadási határideje után a Kincstár ügyfélkapura kiküldött végzésben értesíti a gazdálkodókat, ha a kérelmek előzetes ellenőrzésekor komolyabb problémát találnak. A termelők az értesítésekben szereplő pontokon a szankciómentes benyújtási határidőt követő 35 napon belül még szankciómentesen módosíthatják kérelmeiket.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az egységes kérelmeket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldhetik be a Kincstár erre rendszeresített elektronikus felületén.

További információ: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/