Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

Kurucsai Annamária,
Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány
Hozzávalók a töltelékhez:20 dkg kecskesajt, 10 dkg tepertőHozzávalók a tetejére:1 db tojás, 12,5 dkg tejfölElkészítés:A tésztához összemelegítjük a tejet 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuka friss élesztőt. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puhavajat és a...
» Tovább

Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel

Kurucsai Annamária,
Kelkáposztában sült kecske téli zöldségekkel
A húst sózzuk, kevés olajon körbesütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A meghámozott és karikára vágott gyökérzöldségeket a zöldfűszerekkel együtt lepirítjuk, a húst visszatesszük melléjük, felöntjük egy kevés  fehérborral, amit elfőzünk róla, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje,...
» Tovább

PARADICSOMOS KECSKESAJTOS PITE

Kurucsai Annamária,
PARADICSOMOS KECSKESAJTOS PITE
a töltelékhez: 25 dkg friss krémsajt 3 tojás 1 evőkanál liszt só, fekete bors 1/2 csésze szárított paradicsom összevágva (ehelyett friss paradicsomot is lehet tenni bele, és lehet apróra vágott füstölt szalonnát is) 20 dkg puha kecskesajt szeletelve 20 dkg koktélparadicsom olíva olajjal...
» Tovább

KECSKESÜLT SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGGEL

Kurucsai Annamária,
KECSKESÜLT SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGGEL
a körethez: 2 szál sárgarépa 2 közepes cékla 1 kicsi zellergumó 40 dkg burgonya 2 közepes fej vöröshagyma só frissen őrölt bors 2 kiskanál zsírA 4-5 kilós kecskegida fele körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is. A csonttal együtt, nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe...
» Tovább

Mézes sült kecskecomb

Kurucsai Annamária,
Mézes sült kecskecomb
A combot jól megmossuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ha van a felületen nagy izomszalag, azt éles késsel óvatosan levágjuk. Eltávolítunk minden zsiradékot, ami a húson található. Ez azért szükséges, mert leginkább fagyú van rajta, ami igen jellegzetes ízű, és egyeseknek elég kellemetlen. Ha...
» Tovább

Sült burgonya kecskesajtos mártogatóssal

Kurucsai Annamária,
Sült burgonya kecskesajtos mártogatóssal
A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és megfőzzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az olívaolajat fűszerezzük meg alaposan sóval, borssal, préselt fokhagymával. Ha már eleve fűszeres olajat használok, akkor nem is teszek hozzá mást. Ha nem, akkor mehet bele rozmaring vagy bazsalikom....
» Tovább

Mézes sült kecskecomb

Kurucsai Annamária,
A combot jól megmossuk, lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ha van a felületen nagy izomszalag, azt éles késsel óvatosan levágjuk. Eltávolítunk minden zsiradékot, ami a hús található. Ez azért szükséges, mert leginkább fagyú található rajta, ami igen jellegzetes ízű, és egyeseknek elég kellemetlen...
» Tovább

Kecske flekken pityókás salátával

Papp Gáborné Ho...,
Kecske flekken pityókás salátával
Előző nap bepácoljuk a kecskehúst: sóval, borssal, és tejföllel elkevert Piros Arannyal bekenjük.  Másnap gyenge lángon megfelelő méretű edényben puhára pároljuk a húst, amit utána már csak megmelegítünk a faszénparázs felett, ekkor kapja meg a füstös, igazi flekken ízt. A pityóka ...
» Tovább

Gidaleves cipóban tálalva

Papp Gáborné Ho...,
Gidaleves cipóban tálalva
A vaj felén megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott húst, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a tárkony felét. A húst először a saját levében pároljuk, majd amikor zsírjára sült, adunk hozzá egy kevés húslevest. Így pároljuk tovább, folyamatosan...
» Tovább

Kecskevagdalt kapros tökkel

Papp Gáborné Ho...,
Kecskevagdalt kapros tökkel
A húst ledaráljuk, hozzáadjuk az áztatott zsemlét, tojást, vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot, reszelt gyömbért és összegyúrjuk. Egyenlő pogácsákat formázunk és olajban kisütjük. A tököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, vajon megpároljuk, sózzuk, majd vágott kaporral meghintjük. Az...
» Tovább