Töltött bárány

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Sültek
Főételek
Hozzávalók:
1 báránylapocka
2 kanál ecet
olaj
Töltelékhez:
2 db zsemle
2 dl tej
3 db tojás
1 keménytojás
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors
olaj
Elkészítés: 

A gyenge báránylapockát forró ecetes vízzel leöntjük, a csontot kivesszük és egy kicsit kikloppfoljuk. Megtöltjük a töltelékkel, hústűvel megtűzzük. Sütőben sűrű locsolgatás mellett puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. Házi burgonyafánkkal tálaljuk.

Házi burgonyafánk: 80 dkg főtt burgonya, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 4 tojás, só fehérbors, szerecsendió, vegeta. A hozzávalókat összegyúrjuk, fánk alakúra formázzuk és olajban kisütjük.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó
Teszt tenyésztő
1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Honlap: 
12345678 Alföldi suta racka