Báránypástétom - Drob de miel

Nyomtatóbarát változat
Báránypástétom - Drob de miel
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Egytálételek
Főételek
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg bárányaprólék és hús,
tetszés szerinti arányban,
2 nagy szelet kenyér,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 nyers tojás,
3 keményre főtt tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
1/2 csokor friss kapor,
1 csokor újhagyma zöldjével együtt,
1 kiskanál mustármag,
1/2 kiskanál szárított borsikafű (csombor),
2 evőkanál olaj,
só,
bors,
kisebb őzgerincforma,
sütőpapír
Elkészítés: 

Az aprólékot és a húst megtisztítjuk, és a máj kivételével, enyhén sós vízben odatesszük
főni. Miután felforrt, a habját leszedjük, és a tüzet mérsékeljük. 1 és negyed óra főzés után
a májdarabokat is beletesszük, még negyed óráig együtt főzzük. Ezután leszűrjük, és a
húsokat kihűtjük. Közben a 3 keményre főtt tojást megpucoljuk, felszeleteljük, a hagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A kenyérszeleteket beáztatjuk,
a zöldfűszereket felaprítjuk. Egy edénybe beleütünk 2 tojást, beletesszük a fokhagymagerezdeket,
a mustármagot, a borsikafüvet, és botmixerrel jól felhabosítjuk. Ha az aprólék
kihűlt, az áztatott kenyérrel együtt tálba daráljuk. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymát
olajával együtt, a fűszeres tojást, a felaprított petrezselyemzöldet, kaprot és újhagymát,
sózzuk, borsozzuk, majd az egészet egynemű masszává dolgozzuk el. A formát kibéleljük
sütőpapírral, belesimítjuk a húsmassza felét, a közepére ráhelyezzük a felszeletelt főtt tojásokat,
majd befedjük a maradék masszával, szépen elsimítjuk, és megkenjük 1 felvert
tojással. 180 °C-os sütőbe téve, 45-50 perc alatt megsütjük. Pár percet pihentetjük, majd
melegen vagy kihűtve deszkára borítjuk, felszeleteljük, és friss zöldségekkel tálaljuk.

A recepteket lektorálta és az ételeket készítette Liptai Zoltán mesterszakács.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
Honlap: 
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó juh