Bárányaprólék leves

Nyomtatóbarát változat
Recepthez felhasznált állat húsa vagy teje: 
Bárányhús ételek (fiatal állatból)
Juh
Étel típusa: 
Levesek
Hozzávalók:
30 dkg bárányaprólék
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 babérlevél
1 kiskanál tárkony
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsíradék
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé
5 dl húsleves
Elkészítés: 

 

A bárányaprólékot egy percig forrásba lévő vízbe tesszük, majd hideg vízben jól átmossuk. Kis kockákra vágjuk, és a zsíradékban megpirított vöröshagymán megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd babérlevéllel, apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. A sárgarépát és a fehérrépát kockákra vágjuk, a húshoz adjuk, megsózzuk, majd fölengedjük húslevessel, és fedő alatt, takarékon főzzük. Közben elkészítjük a rántást, hozzáöntjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest. Citromlével meglocsoljuk, majd jól kiforraljuk.

Recepthez kapcsolódó termelők

Amennyiben elkészítené a receptet, szeretnénk segítséget nyújtani a recepthez szükséges Kecske vagy Juh hús- tej- vagy sajtkészítmények beszerzése terén is, ajánljuk ezek előállításával foglalkozó termelőinket:

sorrend változtatása Cím Telefonszám Fajták
Apró Mihály
2220 Vecsés, Kossuth L. u. 20/A.
29/350-160; 30/473-2286 Magyar merinó