Bárány steak sárgarépával

Kurucsai Annamária,
Bárány steak sárgarépával
Enyhén besóztam, borsoztam és vadhoz való szegfűborsos-borókabogyós fűszerkeverékkel is meghintettem, ami jól illik a bárány ízéhez. A pár csepp olajjal megkenegetett barányszeletkéket szárazon felhevített öntöttvas serpenyőben sütöttem, egyik oldalon 3 percig, a másik oldalon két percig.Utána...
» Tovább

Báránypástétom - Drob de miel

Kurucsai Annamária,
Báránypástétom - Drob de miel
Az aprólékot és a húst megtisztítjuk, és a máj kivételével, enyhén sós vízben odatesszükfőni. Miután felforrt, a habját leszedjük, és a tüzet mérsékeljük. 1 és negyed óra főzés utána májdarabokat is beletesszük, még negyed óráig együtt főzzük. Ezután leszűrjük, és ahúsokat kihűtjük. Közben a 3...
» Tovább

Húsos tészta

Kurucsai Annamária,
Húsos tészta
Bőséges mennyiségű vizet forralunk egy kevés sóval, és 10-12 perc alatt kifőzzükbenne a tésztát, leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. A húst megtisztítjuk, és kb. 2cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Lábasban olívaolajathevítünk, és közepes lángon üvegesre...
» Tovább

Balkáni húskoch

Kurucsai Annamária,
Balkáni húskoch
A húst megmossuk, megszárítjuk, feldaraboljuk és ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk,és apróra vágjuk a petrezselyemzöldjével együtt. A rizst megmossuk, kissémegfőzzük és lecsepegtetjük. A forró olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majdbeletesszük a húst, és együtt pároljuk kb. 20 percen át....
» Tovább

Török pizza bárányhússal (lahmacun)

Kurucsai Annamária,
Török pizza bárányhússal (lahmacun)
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos víz felében, 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztettálba szitáljuk, majd a sóval, a felfutott élesztővel és a maradék langyos vízzel bedagasztjuk,a tetejét pár csepp olajjal megkenjük, és letakarva, langyos helyen 1 órátkelesztjük.Az olaj és a vaj...
» Tovább

Tormás bárányragu zöldségekkel

Kurucsai Annamária,
Tormás bárányragu zöldségekkel
A báránylapockát 4 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát az olívaolajonés a vajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst, a borókabogyót, a zúzott fokhagymát,sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Felöntjük a fehérborralés kevés vízzel. Félig lefedve, közepes...
» Tovább

Paradicsomos, sült báránygerinc

Kurucsai Annamária,
A felszeletelt báránygerincet legalább egy napon át pácoljuk, vöröshagymás, fokhagymás,borsos, sós, balzsamecetes páclében. Az egészet lábosba tesszük, felöntjükannyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd előfőzzük annyira, hogy a hús puha legyen, dene essen szét. Amíg a hús fő, elkészítjük a...
» Tovább

Bárányhúsos sóskaleves

Kurucsai Annamária,
Bárányhúsos sóskaleves
A báránycsontokat enyhén sós, bő hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, a lángottakarékra állítjuk, a leves habját szűrőkanállal leszedjük, és addig főzzük, míg ahús leválik a csontról. Ha megfőtt, a levet átszűrjük, és újból felforraljuk. Hozzáadjuka megmosott rizst, a sóskát és a...
» Tovább

Bárányborda kelbimbós-gombás körettel

Kurucsai Annamária,
Bárányborda kelbimbós-gombás körettel
4 evőkanál olívaolajból, a paprikakrémből, a zúzott fokhagymából, apróra vágottrozmaringból, sóból, borsból páclevet készítünk, és a bárányborda szeleteket beleforgatvaebben hagyjuk állni egy éjszakát. A félbevágott kelbimbókat és a gombákatsózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 deci vízzel, majd kicsit...
» Tovább

Kapros, juhtúrós, sajtos prósza (erdély)

Kurucsai Annamária,
Kapros, juhtúrós, sajtos prósza (erdély)
A tejet lábasban felforraljuk, a kukoricadarát beleszórjuk, és folyamatosan keverve4-5 percig főzzük, közben kissé megsózzuk. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint egysűrű tejbegríznek.Kb. 2,5 cm vastagon egy kivajazott, közepes nagyságú, magas peremű tepsibe simítjuk.A közepesnél kisebb lánggal 150-...
» Tovább